Ryghold


Ryg hold

Fysioterapeut Tue Kragh står for træningen på disse hold. Du vil kunne modtage genoptræning til både med akutte og langvarige rygproblematikker.

Rygholdet henvender sig til patienter, hvor smerter stadig kan forekomme i ryg og ben. Formålet med holdtræningen er at dæmpe smerter i ryg og evt. ben, at få normal bevægelighed i ryggen igen. Det er vigtigt at øge udholdenheden i ryggens muskler.

Træningen vil sigte mod, at man kommer tilbage til at kunne udføre dagligdagens funktioner. Der er evidens for at træning af din ryg og krop generelt er med til at reducere rygsmerter - specielt hvis du kombinerer det med manuelbehandling.

På rygholdet får du rådgivning i forhold til din daglige levevis samt arbejdsstillinger. Træningen fokuserer på ryggens bevægelighed og stabilitet, så du bliver bedre til at kontrollere ryggens bevægelser og forebygge smerter i lænd og ryg. Rygholdene indeholder styrke og stabilitet af hele kroppen, og der bliver lagt vægt på funktionelle øvelser og bevægelser, der er tilpasset kroppens naturlige mønstre samt balance.

Der vil være god tid til at korrigere dig, så du ikke får lavet dine øvelser forkert.
Der vil maks. være 6 personer på holdet.

Læs mere om Tue Kragh

GLA:D Ryg - Et tilbud til patienter med rygsmerter

Træningen tilpasses den enkelte og foregår under fysioterapeutisk vejledning i 8 uger 2 gange om ugen.

Vi har et tilbud til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter udviklet på Syddansk Universitet.

Du kender muligvis GLA:D® for hofte og knæ, et uddannelses- og træningsforløb for hofte/knæ patienter. GLA:D® Ryg er opbygget på samme måde, men målrettet patienter med funktionsbegrænsende rygsmerter.

 GLA:D® Ryg foregår på hold og består i:

  • Individuel test og målsætning
  • 2 gange patientuddannelse
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger
  • systematisk registrering af resultaterne

Formålet: med GLA:D® Ryg er at hjælpe patienter til selv at håndtere deres rygsmerter gennem viden om deres rygproblem og bedret fysisk formåen.

Målgruppe: Tilbuddet henvender sig til alle med rygproblemer, hvor der ikke er mistanke om akut rodpåvirkning eller underliggende systemisk sygdom.

Der vil være god tid til at korrigere dig, så du ikke får lavet dine øvelser forkert.
Der vil maks. være 8 personer på holdet.

Læs mere om GLA:D Ryg hold